24. veebruar 2013

Bali passion - granadilli-toorjuustukook valge šokolaadiga


Tulin Balilt ära muuhulgas ca pooleteist kilo äsja puu otsast korjatud granadilli, suure paki lõhnava vanilli ja kuldse safraniga. Granadill sobib küll suurepärast kõiksugustesse magustoitudesse, aga täiesti vastupandamatu troopilise ja kreemja koogi saab kui lisada valget šokolaadi ja toorjuustu.

Vaja läheb:
250 grammi küpsiseid (šokolaadi- või trühvliküpsised)
100 grammi toasooja võid

400 grammi toorjuustu
400 grammi mascarponet või mascarpone ja kohupiimapasta segu
300 grammi valget šokolaadi
1 sidruni või laimi riivitud koor ja pisut mahla
4-5 granadilli sisu
vanilli


Purusta küpsised ja sega võiga ühtlaseks. Suru 24cm lahtikäiva vormi põhja ning pane kreemi valmistamise ajaks külma.

Sega omavahel toorjuust ja mascarpone, maitsesta vanilli, sidrunikoore ja -mahlaga. Sulata veevannil tükeldatud valge šokolaad ning sega seejärel toorjuustu hulka. Viimasena lisa granadill. Mina segasin granadilli hulka ka pisut safranit, aga seda lihtsalt sellepärast, et see oli mul käepärast :) Vala täidis ettevaatlikult põhjale ning jäta kook enne serveerimist neljaks tunniks kuni üleöö jahedasse.

23. veebruar 2013

Peedisupp


Võõrad suled :) Ema tegi kui viimati Tartus käisin. Punapeet on uskumatu köögivili - lisaks sellele, et annab toitudele mõnusalt kerge ja magusa maitse ning sobib nii salatitesse, suppidesse, leivamääretesse kui hautistesse, on punapeeditoitude näol tegemist ka väga ilusate toitudega. 

Antud supp sisaldas punapeeti, sellerit, köögiviljapuljongit, soola-pipart ja veel üht-teist. Võimalik, et kunagi lisandub ka täpsem retsept ;) Serveerisime pehme juustu ja värskelt purustatud pipraga. 


22. veebruar 2013

Mama Dallou’ah - peedihummus


Enne ärasõitu tegi Marge peedihummust. See mõnus leivakate magusast peedist, tummisest seesamipastast ja küüslaugust oli nii hea, et tagasijõudes tegin seda veel samal õhtul. Kui keedetud või küpsetatud peet juba olemas on, siis läheb valmistamine väga kiirelt.

Vaja läheb:
2 suurt punapeeti, keedetud või küpsetatud
1 sidruni mahl
2 küüslauguküünt, purustatud
4-5 spl tahiinit
soola
vürtsköömet

Lõika peet tükkideks ning püreesta seejärel koos ülejäänud ainetega ühtlaseks. Sidrunit, soola ja vürtsköömet lisa vastavalt maitsele.

Algne retsept on Taste of Beirutis.