26. juuli 2015
Mustikakama
Minu
kappi jõudis sünnipäeval mitu pakki kamajahu ja üldse kõiksugu head
söödavat, sh Urvaste rukkikama. Seega olen ma sel suvel söönud ohtralt
kama ning lisaks tavapärasele keefir + kama + suhkur variandile
katsetanud ka erinevate marjade, mangopüree, ingverisiirupi ning
kookoskondenspiimaga.
Mustikakama jaoks blenderda keefir ja mustikad ning sega seejärel hulka rukkikama ning magustaja.
Tarbi külmalt :)
Mustikakama jaoks blenderda keefir ja mustikad ning sega seejärel hulka rukkikama ning magustaja.
Tarbi külmalt :)
Sildid:
Kerge ja suvine,
Magustoidud,
Marjad,
Taimetoit
19. juuli 2015
Kikerhernehalvaa
Mõtlesin, et teen järjekordse koogi kikerhernejahust, aga välja tuli natuke Lähis-Ida halvaa sarnane maiustus.
Vaja läheb:
pool klaasi kookosõli
2 klaasi kikerhernejahu
1 muna
pool klaasi mett
7 kupra jagu purustatud kardemoni
pool tl vanilliessentsi
1 spl roosiõievett
Vaja läheb:
pool klaasi kookosõli
2 klaasi kikerhernejahu
1 muna
pool klaasi mett
7 kupra jagu purustatud kardemoni
pool tl vanilliessentsi
1 spl roosiõievett
Sulata
keskmisel kuumusel kookosõli ning sega hulka kikerhernejahu. Kuumuta
pidevalt segades ca 10 minutit ning lisa seejärel mesi. Sega läbi ja
tõsta pott tulelt. Klopi hulka muna ja maitseained ning sega uuesti
ühtlaseks.
Vala kookosõliga määritud vormi ning küpseta 165 kraadi juures 12 minutit. Lõika kergelt jahtunud kook ruutudeks või rombideks. Maitseb imehästi ka külmkapikülmalt järgmistel päevadel.
Vala kookosõliga määritud vormi ning küpseta 165 kraadi juures 12 minutit. Lõika kergelt jahtunud kook ruutudeks või rombideks. Maitseb imehästi ka külmkapikülmalt järgmistel päevadel.
Sildid:
Araabia,
Kikerherned,
Koogid,
Küpsetis,
Lähis-Ida,
Magustoidud,
Mesi
18. juuli 2015
Röstitud lillkapsas
Minu
sellesuvine "avastus" :) Kõige parem on otse ahjust soojalt süüa, aga
sobib ka näiteks järgmisel päeval külmana mõne salati sisse.
Vaja läheb:
lillkapsas, tükeldatud
sool
pipar
õli
Vaja läheb:
lillkapsas, tükeldatud
sool
pipar
õli
Pane lillkapsas ahjupannile, nirista peale oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga.
Küpseta ca 200 kraadi juures 30 minutit.
Retsepti võtsin nami-namist.
Küpseta ca 200 kraadi juures 30 minutit.
Retsepti võtsin nami-namist.
14. juuli 2015
Nakládaný hermelín - marineeritud juust
Juust
on asi, millele ma ei suuda vastu panna. Ja kui see vähegi menüüs
olemas on, siis üldjuhul jõuab see ka minu lauale. Prahas oli eriti hea,
sest tšehhid tunduvad minu vaimustust jagavat. Menüüdes oli nii praetud
juustu kui õlis marineeritud juustu. Tegin mõlemat kodus järele :) Siin
aga nakládaný hermelín, marineeritud juust. Kuna Eestis minu teada
hermelíni saada pole, siis võib kasutada näiteks camemberti.
Vaja läheb:
kolm valgehallitusjuustu
rose pipart
musta terapipart
viilutatud jalapeñot
Vaja läheb:
kolm valgehallitusjuustu
rose pipart
musta terapipart
viilutatud jalapeñot
viilutatud sibul
kaks õhukeselt viilutatud küüslauguküünt
tüümiani
oliiviõli
purki
tüümiani
oliiviõli
purki
Sega piprad ja tüümian õliga. Lõika juustukettad pikkupidi pooleks või kolmeks.
Vala purgi põhja pisut õli ning pane selle peale esimene juustuviil, lõigatud pool üleval. Tõsta peale paar supilusikatäit õli ning mõned jalapeño-, küüslaugu- ja sibulaviilud. Kata teise juustupoolega, nii, et lõigatud pooled oleks vastamisi. Tõsta uuesti peale õli, jalapeñot ja sibulat ning küüslauku. Korda kuni kõik juustuviilud on purgis ning vala nii palju õli peale, et kogu juust oleks kaetud.
Lase enne söömist 3-5 päeva külmkapis seista.
Vala purgi põhja pisut õli ning pane selle peale esimene juustuviil, lõigatud pool üleval. Tõsta peale paar supilusikatäit õli ning mõned jalapeño-, küüslaugu- ja sibulaviilud. Kata teise juustupoolega, nii, et lõigatud pooled oleks vastamisi. Tõsta uuesti peale õli, jalapeñot ja sibulat ning küüslauku. Korda kuni kõik juustuviilud on purgis ning vala nii palju õli peale, et kogu juust oleks kaetud.
Lase enne söömist 3-5 päeva külmkapis seista.
Sildid:
Juust,
Taimetoiduga ümber maailma A-Z,
Taimetoit,
Tšehhi
13. juuli 2015
Maasikakaste kamakreemiga ja praetud juustuga
Maasikaaeg
on täies hoos ning lisaks niisama söömisele jätkub neid ka mõnusalt
külma maasikakastme jaoks, mida saab serveerida kas praetud ja sulava
juustu või siis kama-toorjuustu-vahukoorekreemiga. Mõnus ja suvine
igatpidi.
Sildid:
Juust,
Kerge ja suvine,
Maasikad,
Magustoidud
Tellimine:
Postitused (Atom)