23. märts 2010

Kana-sidrunheinasupp


Iga kord kui ma siia mingit retsepti postitama hakkan, tahan kirjutada, et tegemist on minu köögi kõige kiirema ja lihtsamalt valmiva toiduga :) Ma lihtsalt ei armasta pikki ettevalmistusi ega tundidepikkusi ahju ääres valvamisi.

Supp Kambodža köögist. Pane keema liiter vett, lisa kaks pehmekstambitud ja sõlmekeeratud sidrunheinavart, peotäis laimilehti (värskeid 5, kuivatatuid rohkem), 4 hakitud küüslauguküünt, 4 viilu kalganijuurt (kui seda ei ole, asenda ingveriga), 2 spl kalakastet ja maitsesta värskelt jahvatatud pipraga. Lõika kuubikuteks kaks kanafileed ning pane ka need potti. Lisa üks tšillikaun või natuke tšillipastat ning keeda kuni kana on pehme. Maitsesta laimimahlaga. Retsepti kohaselt tuli supp teha riisiga (riis lisada enne kana), aga kuna ma eelistan nuudleid, siis keetsin riisi asemel eraldi nuudleid supi juurde. Serveerimiseks pane kausi põhja värsket koriandrit, basiilikut ning hakitud sibulapealseid, seejärel nuudlid ning kuum supp.

Suppi süüakse vasakus käes oleva lusika (supileeme jaoks) ja paremas käes olevate pulkadega (kõige muu jaoks peale leeme).

Kogustest jätkub kahele sööjale.

Retsept on raamatust Aasia toidud.

Tallinn,
23.03.2010

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar