7. juuli 2011

Sidrunipasta


Ma olen täiesti vaimustuses Jamie Oliveri äsja eesti keeles ilmunud kokaraamatust "30 minuti road". Sealt on pärit ka alljärgnev sidrunipasta retsept. Basiiliku asendasin kirsstomatitega kodustest varudest lähtuvalt. Kõik muud koostisosad on kirja pandud tunde järgi, sest raamatut pole käepärast, et täpsemaid koguseid kontrollida ja ega ma neid kaalunud-mõõtnud nagunii.

Vaja läheb:
tagliatellet või fettucinit
2 munakollast
2 sidrun
2 spl head oliiviõli
riivitud parmesani
soola
purustatud pipart
kirsstomateid

Pane pasta keema. Klopi suures kausis lahti munakollased, lisa õli, sidrunimahl ja riivitud koor, riivitud parmesan, pipar ja soovi korral ka soola. Sega korralikult läbi. Kui pasta on keenud, tõsta pastakulbiga otse kastme sisse, sega läbi ning jaota taldrikutele. Enne serveerimist raputa peale riivitud parmesani ning peotäis poolekslõigatud kirsstomateid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar