5. november 2011

Kaiserschmarrn


Ma ei ole kunagi saladust teinud sellest, et ma saksa kööki suuremat hinnata ei oska. Üks vähestest asjadest, millele ma erandi teen, on laupäevahommikune kaiserschmarrn. Ja seegi peaks algselt hoopis Austriast pärit olema :) Kuid Saksamaal vägagi levinud. Imeliselt õhuline, kergelt ja kiirelt valmiv ning lõputult variatsioone pakkuv kook sobib hästi nädalavahetuse hommikusse piimakohvi kõrvale.

Ühe sööja kohta läheb vaja:
2 muna
1 spl suhkrut
natuke soola
0,5 dl piima
1 dl jahu
1 tl vanilliekstrakti
soovi korral rosinaid, pähkleid, mandleid, kuivatatud puuvilju vmt
serveerimiseks (tuhk)suhkrut, mett, moosi, vahtrasiirupit, värskeid marju, vahukoort vmt
praadimiseks selitatud võid


Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Sega hulka jahu, sool, piim, vanilliekstrakt ja (rummis leotatud) rosinad või kuivatatud puuviljad, (röstitud ja hakitud) pähklid või mandlid.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult taignasse.
Sulata pannil või ning vala korraga ühe portsu jagu tainast pannile. Küpseta madalal tulel mõlemalt poolt kuldpruuniks kuni kook on läbi küpsenud.
Rebi kook tükkideks, puista peale (tuhk)suhkrut ning serveeri kas niisama või mee, moosi, vahtrasiirupi, värskete marjade, vahukoore või muu meelepärasega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar