19. juuli 2011

Värsked kevadrullid krevettidega


Ca aasta aega käisin pidevalt Piprapoes küsimas, kas nad on tellinud väikseid riisipabereid. Iga kord lubati, aga pabereid siiski müügile ei tekkinud. Suurtega ei tule minu meelest rullid nii maitsvad, sest kergelt kummist riisipaberit jääb täidise ümber liiga paksult. Nüüd pole õnneks teema minu jaoks enam ka aktuaalne, sest Saksamaal, Kölnis Aasia kaubamajas käies ostsin omale kaasa suure paki väikseid riisipabereid :) Suvisesse aega sobivad kerged ning kiirelt valmivad värsked kevadrullid suurepäraselt.

Esmalt valmista ette nuoc cham kaste, selle jaoks läheb vaja:
4 spl kalakastet
poole laimi mahl
pool punast tšillit
1 küüslauguküüs
pool dl vett
3 spl pruuni suhkrut

Haki tšilli ja küüslauk, lahusta suhkur vees ning sega kõik komponendid kokku.



Valmista ette täidis:
riisinuudlid
värske kurk
värske münt
koriander
värske salat või rohelist kapsast
krevetid või kana või valge kala filee

Keeda riisinuudlid, kurna ning aseta serveerimisvaagnale. Koori kurk ja lõika peenteks ribadeks. Viiluta salat või kapsas ning tükelda kana või kala. Aseta kõik serveerimisvaagnale.


Pane lauale kauss veega ning riisipaberid. Söömiseks kasta riisipaber natukeseks vette, et ta pehmeneks, aseta seejärel taldrikule ning tõsta peale täidis.


Keera võimalikult tihedalt rulli, kuid vaata, et riisipaber ei rebeneks ning söö kohe, kastes rulli nuoc cham kastmesse.


Täidisesse võid lisada vastavalt soovile porgandiribasid, tähtvilja jmt. Juurde võid pakkuda vietnamipäraselt rohelist jääteed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar