21. juuni 2010

Tom Yum Goong



Katsetamise tulemusel olen jõudnud enam-vähem sobiva Tom Khani, aga täna suutsin lõpuks teha kohalikes tingimustes ideaalse Tom Yumi. Tom Yum Goong kui täpne olla, sest tegin krevettidega. Ja vähemalt Tallinnas ei ole ma teist nii head saanud :)

Pane keema ca kaks klaasitäit vett või kanapuljongit. Eemalda sidrunheinal välimine kõva kiht, tambi ülejäänud vars kergelt läbi ning lõika diagonaalis viiludeks. Võta kaks punast tšillit, eemalda ühel seemned ja lõika piki neljaks ja teine pooleks. Seejärel eemalda teisel ühel poolel seemned ning tambi see uhmris peeneks. Teine pool lõika koos seemnetega viiludeks, pane eraldi kaussi ning vala peale külm vesi. Koori jupp ingverit ja lõika õhukesteks viiludeks. Võta ca 4-5 värsket kaffirilaimilehte ja eemalda neilt roots. Lisa tšilli (kõik peale selle, mis veega kausis on), sidrunhein, ingver, kaffirilaimilehed ja paar supilusikatäit kalakastet keevale vedelikule. Lõika pooleks 5-6 kirsstomatit ja haki väiksemaks suur peotäis seeni ning lisa need supile. Lase keeda umbes minut ning pane supi sisse krevetid. Tõsta supp tulelt (kui jätad keema, siis lähevad krevetid vintskeks), maitsesta 1-1,5 laimimahla, palmisuhkru ja kalakastmega. Serveeri koos laimisektorite, kalakastme ja vette pandud tšilliga, millega iga sööja saab vastavalt oma soovile suppi maitsestada.

Jätkub kahele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar