20. mai 2010

Kreemine mandli-rabarberikook


Põhjaks tegin järjekordselt muretaigna mandlitega, mis on lihtsalt superhea:

Sega 125 gr jahu, natuke soola, 75 gr kõva võid, 25 gr hakitud mandleid ja natuke külma vett. Suru 22 cm ahjuvormi ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi seisma. Eelküpseta 190C juures 15 minutit hernestega kaetult ja veel 5 minutit ilma hernesteta.

Haki rabarber (nii palju, et koogipõhja ilusti ära kataks), sega tükid riivitud sidrunikoore ja suhkruga (vastavalt maitsele) ning laota segu koogipõhjale. Sega 3 dl vahukoort, 2 muna, 1 munakollane ja 2 spl maisitärklist ning vala segu rabarbritele peale. Küpseta 200 kraadi juures 45 minutit kuni tund.

Rabarbri ja kreemi osa on raamatust "100 pirukat".

Tallinn,
18.05.2010

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar