14. mai 2011

Rabarbri-tapiokipuding


Mulle meeldivad tapiokiga magustoidud. Ja antud puding on mõnus ning kerge vaheldus tavapärastele kevadistele rabarbrikookidele.

Vaja läheb:
2 l vett
0.5 tl soola
3 sl suhkrut
1.5 dl tapiokipärleid

6 dl hakitud rabarbrit
1.25 dl suhkrut
noaotsatäis tšillipulbrit või musta pipart
noaotsatäis soola
0.75 dl vett
1 tl sidruni- või laimimahla
4 sl kookospiima või 10% rõõska koort
veidi vanilliekstrakti

Tapiokisegu jaoks kuumuta vesi, sool ja suhkur keemiseni. Lisa tapiokipärlid, segu hoolega segades.
Alanda kuumust ning keeda ilma kaaneta potis aeg-ajalt segades 35-50 minutit, kuni tapiokiterad on täiesti läbipaistvad.

Rabarbripüree jaoks kuumuta 3 dl rabarbriviile, 0,75 dl suhkrut, pipart, soola ja ülejäänud vett umbes 8 minutit. Sega aeg-ajalt, kuni rabarber on pehme. Püreesta köögikombainis.
Pane 4 sl rabarbripüreed kõrvale (selle segad hiljem tapioki hulka), ülejäänud uuesti potti. Lisa ülejäänud 3 dl rabarbritükke ja kuumuta aeg-ajalt segades veel umbes 5 minutit. Lisa sidrunimahl.
Nõruta tapiokk sõelal ja pane puhtasse potti. Lisa kookospiim või rõõsk koor, 2 sl suhkrut, vanilliekstrakt ja 4 sl rabarbripüreed. Kuumuta aeg-ajalt segades kuni suhkur on sulanud.
Jahuta, jaota magustoidukaussidesse. Kaunista rabarbripüreega.

Retsepti võtsin nami-namist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar