21. märts 2011

Jõhvika-toorjuustutort


Mul on juba mõnda aega olnud isu teha (ja süüa) tõeliselt kreemist ja maitsvat torti. Kuna nädalavahetusel pidasime ema sünnipäeva, siis andis see sobiva võimaluse teha siidiselt kreemjas ja jõhvikane toorjuustutort.


Vaja läheb:

Jõhvikapüree:
200 g külmutatud jõhvikaid
60 g suhkrut
100 ml vett
1 kaneelipulk

Põhi:
125 g šokolaadiküpsiseid
50 g võid

Täidis:
600 g maitsestamata toorjuustu
100 g hapukoort
150 g suhkrut
4 muna

Kate:
300 g maitsestamata toorjuustu
2 sl tuhksuhkrut

Jõhvikad tuhksuhkrus:
kaks peotäit külmutatud jõhvikaid
1 munavalge
tuhksuhkrut


Jõhvikapüree jaoks vala potti sulatatud jõhvikad, suhkur, vesi ning lisa kaneelikoor. Keeda vaiksel tulel kaane all umbes 15 minutit. Võta potilt kaas, tõsta kuumust ja lase keeda, kuni vedelikku jääb umbes poole vähemaks. Eemalda kaneelipulk, jahuta ja püreesta.

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru ja võisegu vormi põhja. Pane põhi jahedasse.

Täidise jaoks sega omavahel toasoojad toorjuust, hapukoor ja suhkur. Lisa pidevalt segades ükshaaval munad.


Vala täidis põhjale: kõigepealt pool toorjuustusegust. Selle peale jaota lusikaga pool jõhvikapüreest. Liiguta segu kahvliharudega nii, et tekiks marmorjas efekt. Vala ettevaatlikult peale teine pool toorjuustusegust. Korda ülejäänud jõhvikapüreega sama, mis enne.
Küpseta 160 kraadi juures umbes 1 tund, vajaduselt kümmekond minutit kauem. Jahuta toatemperatuuril.

Katte jaoks hõõru toorjuust tuhksuhkruga ühtlaseks. Määri kreem jahtunud koogi peale ja külgedele. Lase koogil üleöö jahedas seista.

Tuhksuhkrused jõhvikad: klopi munavalge lahti, kasta sellesse sulanud jõhvikad ja veereta neid seejärel tuhksuhkrus. Tõsta küpsetuspaberile kuivama nii, et jõhvikad üksteise vastu ei puutuks.



Enne serveerimist kaunista kook tuhksuhkruste jõhvikatega. Retsept Siit nurgast ja sealt nurgast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar