14. märts 2009

Algaja toidublogija


Paprika-tomatisupp sidruni, ingveri, oliivide ja jogurtiga

Kuna tuli hea välja, siis jagan retsepti :)

Lõika kaks paprikat pooleks või kolmeks, puhasta ära ja pane eelsoojendatud grillahju ca pooleks tunniks (lõikepool all), kuni paprikad on pehmed ja hakkavad pruunistuma. Tõsta seejärel kaussi ja kata kauss toidukilega, et peale kümneminutilist "higistamist" tuleks koor kergemalt maha. Pane pannile (või potti) oliiviõli sisse küüslauguküüs ja viilutatud sibul praadima. Vala neile peale purgitäis kooritud tomateid ja lase hetk haududa. Seejärel rebi kooritud paprika tükkideks ja lisa tomatihautisele. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa ka üks käega lapikuks vajutatud tükk ingverit (ma plaanisin selle hiljem välja võtta, aga unustasin ja seda parem oli). Lisa ca pool liitrit vett, lase keema tõusta ja hauta siis madalal tulel 20 minutit. Püreesta supp ning sega sisse ühe sidruni riivitud koor. Serveerides lisa hakitud musti oliive ning soovi korral maitsestamata jogurtit.

Kogust vaadates võiks eeldada, et jätkub vähemalt neljale :)

Tallinn,
14.03.2009

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar