24. oktoober 2011

Maroko sidrunikana


Ka selle toidu idee on raamatust 101 One-Pot Dishes. Tegelikult on sealt pärit koostisained, sest valmistamise kohapealt ei olnud mul soovi ega võimalust küpsetada kana mikrolaineahjus. Seega kombineerisin selle asemel keetmist, praadimist ja küpsetamist ning kohaldasin ka koguseid oma maitsele vastavaks.

Vaja läheb:
pool kilo kanafileed
1 sibul, viilutatud
3 küüslauguküünt, purustatud ja hakitud
soola
oliiviõli
pool sidrunit, hakitud koos koorega
50 grammi kooritud mandleid
suur peotäis rohelisi oliive
150 ml värsket kanapuljongit
suur peotäis koriandrit


Kui soovid siin või mõnes teises toidus kasutada värsket kanapuljongit, prae terved kanafileed mõlemalt poolt õlis kiirelt pruunikaks, maitsesta soolaga ning vala peale ca 600 ml vett. Lase keema tõusta ning keeda madalal tulel paarkümmend minutit, kuni kana on läbi keenud. Tõsta fileed välja ning kurna puljong. Kui puljongit ei soovi, võib selle osa vahele jätta.

Viiluta fileed ning prae koos küüslaugu ja sibulaga kuldseks. Vala ahjuvormi põhja pisut õli, tõsta selle peale kana-sibula-küüslaugusegu ning hakitud sidrun, mandlid ja oliivid. Vala peale 125 ml puljongit (ülejäänud puljong kasuta ära mõnes teises toidus), sega kergelt läbi ja küpseta 200 kraadi juures ca 25 minutit.

Serveeri rohke koriandriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar