20. november 2010

Dolma lambalihaga


Kui eelmise postituse dolmadakiad riisiga maitsesid hästi, siis antud dolmad lamba- ja veisehakklihaga lihtsalt imeliselt.

Ca 20 dolma jaoks on vaja:
20 viinapuulehte
400 grammi lamba- või lamba- ja veisehakkliha
2 sibulat
soola
pipart
tšillipulbrit
vürtsköömnepulbrit
4 küüslauku
1 sidrun
0,75 dl õli
1 tl suhkrut

Täidise jaoks sega hakkliha peeneks hakitud sibulaga, lisa natuke oliiviõli ning maitsesta soola, pipra, tšilli- ja vürtsköömnepulbriga.

Võta viinapuulehed, kuivata kergelt majapidamispaberiga, eemalda vars, aseta lauale rootsuosa pealpool ning alusta täitmist :) Pane lehele lusikatäis täidist, keera küljed peale ning rulli seejärel dolma valmis. Pane poti või panni põhjale paar viinapuu lehte ning lao dolmad tihedalt üksteise kõrvale. Paiguta vaheldumisi küüslauguküüntega.

Hautamisvedeliku jaoks võta kuum vesi ning lisa sellele 75 ml sidrunimahla, 75 ml oliiviõli ja 1 tl suhkrut. Vala see potti, nii, et dolmad oleks kaetud. Pane raskuseks taldrik, et rullid liikuma ja lahti hargnema ei hakkaks ning pane keema. Hauta madalal kuumusel ca 45 minutit, kuni liha on läbi küpsenud ja lehed on pehmed.

Serveeri kuumalt pearoana.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar