7. oktoober 2010

Ahjuõunad iirisekastmes


Isu ajas peale Pille retsept Postimehes :)

Lõika õunad (6-8 tk olenevalt suurusest) pooleks ning eemalda südamik. Laota võitatud vormi lõikepind allpool nii, et vorm oleks ühtlaselt kaetud.

Sulata potis 50 grammi võid, lisa 2dl fariinisuhkrut, peotäis mandlilaaste, 2 dl vahukoort, 2-3 tl maisitärklist ning pigista sisse ühe laimi mahl. Lase segul keema tõusta ning vala seejärel õuntele. Küpseta 200 kraadi juures ca 20-30 minutit.

Nii ma neid õunu tegin, aga tagantjärele võiks öelda, et kuna kaste on väga magus, siis võib seda teha ka pool kuni 2/3 antud kogusest või võtta ühe asemel kaks laimi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar