8. august 2011

Kohevad õunapannkoogid


Siiani on minu pliidil valminud enamasti õhukesed crepes'i tüüpi ülepannikoogid. Seekord otsustasin aga VeganYumYumis silma hakanud imeliste kohevate õunapannkookide kasuks ning ei pidanud pettuma. Pannkoogid tulid mõnusalt õhulised, krõmpsuvate, kergelt hapukate õunaviiludega. Tainas tuleb küll eelmisel õhtul valmis teha, aga puhkepäeva hommikul oskad seda hinnata, et kogu "vaev" on panni pliidile tõstmises, õuna viilutamises ja kookide praadimises. Algset retsepti muutsin natuke lähtuvalt sellest, et mul puudus vajadus järgida veganite retsepti ning teha pannkooke sojapiimaga.

Kaheksa keskmist mõõtu pannkoogi jaoks läheb vaja:
1 tass jahu
1,5 tl kuivpärmi
noaotsaga soola
1 tl suhkrut
0,75 tassi piima
1 spl õli
1 muna
1 õun (või banaan)


Sega omavahel kuivained ning lisa seejärel ka piim, õli ja muna. Sega ühtlaseks. Kata kauss või blender kilega ning pane külmkappi. Hommikul tõsta külmast välja, samal ajal kui tainas toatemperatuurile soojeneb, viiluta õun ning pane pann pliidile. Vastavalt soovile prae kas õliga või ilma. Mina võtsin ühe koogi jaoks ca 2,5 spl tainast ning ajasin lusikaga pannil natuke laiali, et koogid õhemad tuleksid (vajadusel võid taigna sisse veidi piima lisada, kui liiga paks tundub). Laota küpsemata poolele õunaviilud ja prae mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Serveeri mee või vahtrasiirupiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar