1. september 2011

Araabiapärane saiapuding


Minu viimase aja lemmikud tulevad suuremalt jaolt Vahemere erinevatelt kallastelt. Antud saiapuding valmib kiirelt ning on tõeliselt mõnus pehme, kreemine ja pähkline dessert tööpäeva õhtusse või laupäevahommikuse kohvi kõrvale.

Vaja läheb (täpsed kogused sõltuvad vormi(de) suurusest:
filotainast, croissanti, maisihelbeid või nende segu
väike peotäis purustatud pähkleid (näiteks metsapähkel või pistaatsia) ja mandleid
rosinaid
piima
munakollane
suhkrut
võid

Kui kasutad filotainast, voldi väikesed tükid kergelt kokku ning küpseta kuldpruuniks. Lõika croissant väiksemateks tükkideks. Mina kasutasin ca 15-cm läbimõõduga vormi ning võtsin ühe croissanti ja peotäie küpsetatud filotaignatükke.

Määri vorm võiga ning kata põhi poolega saiast. Seejärel pane sinna peale pool pähklitest ja rosinatest ning kõige peale teine pool saiast. Sega piim suhkruga (võid kasutada nii pruuni kui tuhksuhkrut) ning kuumuta kuni suhkur on sulanud. Lase hetk jahtuda ning vala kiirelt segades munkollase peale. Sega korralikult läbi, vala sisse ülejäänud pähklid ja rosinad ning küpseta 175C juures ca 15 minutit.

Retsepti võtsin Beiruti maitsest.
Link

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar