24. august 2009

Tom Kha Tallinnas


Tõenäoliselt on kõikidel, kes seda suppi armastavad, oma versioon sellest. Loodetavasti ei tähenda see kellelgi Santa Maria kuivseguga supikeetmist :) Seega ei tule siit seekord mingit retsepti vaid ülevaade, kust Tallinnas koostisaineid leida.

Kaffiri laimi lehed - värskeid küsi Riisist, kuivatatuid saab Piprapoest; kui kasutad kuivatatuid, siis võiks supi sisse lisaks natuke värsket laimimahla pressida;
Sidrunhein - värske Riisist või Stockmanist;
Kalganijuur - too Helsinkist, küsi Riisist või asenda ingverijuurega;
Kalakaste - selles osas olen üsna algaja ja kindlaid eelistusi ei ole :)
Kookospiim - siinsel turul pakutavad on kõik läbi proovitud ja kõige parem on Rainbow, müüakse Prismas;
Tom Kha pasta - Piprapoest või Kaubamajast.

Tom Kha Gai - kanatükid pane kas kookospiima või puljongi sisse keema, ära neid enne läbi prae. Kuna kohalikud kanafileed kipuvad vaatamata valmistusviisile siiski kiirelt liiga tuimaks minema, siis ainult keetmine aitab seda mõnevõrra vähendada.

Tom Kha Pla(duk) - valge kala valik on näiteks Kaubamajas aeg-ajalt täiesti viisakas ja seega ma ise eelistan viimasel ajal teha hoopis Tom Kha Plad pangasiusefileega.

Veel Aasia toitude toorainest:
Tamarind - osta Piprapoest kuivatatud ja pressitud Tamarind ning valmista ekstrakt magushapude aasiapäraste kastmete jaoks ise.
Jasmiiniriis - osta Riisist või Rainbow oma Prismast.
Karripastad - osta Riisist, Piprapoest või Prismast, aga jälgi, et oleks näiteks Lobo oma; kindlasti mitte Thai Choice vmt.
Karrilehed - kuivatatuid saab Piprapoest.

2 kommentaari:

  1. Jaaaa :) Laimilehti saab ja karrilehti ja igasuguseid pastasid (kollast karrit, tom yumi, tom khad) ja jahvatatud sandlipuud.

    VastaKustuta
  2. Gaili lihtsalt teab super hästi igasugu asju. Ja see on väga tore ;-))))Jana

    VastaKustuta