23. mai 2009

Rabarberikook hapukoorega


Taigna jaoks vahusta 100 grammi võid, 50 grammi hapukoort ja 1 dl suhkrut, lisa juurde 1 muna, 3 dl jahu ja 1 tl küpsetuspulbrit. Sega läbi ja suru vormi põhja ja servadele. Haki 1-2 rabarbrivart, laota tükid põhjale, raputa natuke suhkrut peale. Ülejäänud täidise jaoks sega 400 grammi hapukoort, 8 sl suhkrut, 2 muna, 1 tl vaniljet ja vala segu rabarbrite peale. Haki veel 1-2 vart ning kata nendega täidis. Puista peale natuke demerara pruuni suhkrut. Küpseta 200 kraadi juures ca 40 minutit.

Suvikõrvitsalasanje


Lõika kaks paprikat neljaks, võta seemned välja ja pane ahju grillima, kuni nahk on pealt must. Võta välja ja pane ca kümneks minutiks kilekotti või kaussi kile alla. Pärast seda koori ära. Haki kaks suvikõrvitsat ja suurem peotäis šampinjone, riivi üks suurem porgand ning pane suvikõrvits, seened ja porgand praadima. Kui kõik on kergelt pruunistunud, lisa purk kooritud tomateid ja hakitud paprika. Maitsesta soola, pipra ja ürtidega. Keeda poolest liitrist piimast, neljast supilusikatäiest jahust ja vähesest võist valge kaste, maitsesta see muskaadiga ning lisa valmis kastmele peotäis riivjuustu. Pane võitatud ahjuvormi põhja natuke valget kastet, seejärel lao kihiti lasanjelehti, valget kastet, aedviljasegu ja riivjuustu. Küpseta 180 kraadi juures ca pool tundi.

12. mai 2009

Korilus jätkub


Karulaugupesto

Püreesta peotäis seedriseemneid (või India pähkleid), riivitud parmesani ja suur peotäis karulauku. Lisa värskelt jahvatatud pipart ja oliivõli vastavalt sellele kui paksu pestot tahad. Serveeri pennede, kirsstomatite ja parmesaniga.

Tallinn,
12.05.2009

7. mai 2009

Korilaselu


Nurmenukusalat tomati, meebalsamico ja oliiviõliga. Ja klaasi kuiva siidriga.

Tallinn,
07.05.2009