Ma
armastan häid keekse. Ma muidugi armastan kõiksugu küpsetisi, eriti
magusaid, aga ahjusoe lõhnav keeks on täiesti vastupandamatu. Siin
keeksis on koos magus valge šokolaad ning kergelt mõrkjas matcha tee
pulber. Ja nad täiendavad üksteist lihtsalt imeliselt. Kui enne otsa ei
saa, siis see keeks on hea ka järgmisel päeval. Ja ülejärgmisel. Peale
seda teda lihtsalt enam pole :)
Vaja läheb:
3 suurt muna
180 grammi jahu
80-100 grammi valget šokolaadi
125 grammi võid
100 grammi suhkrut
soola
1,5 tl matcha tee pulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
Vaja läheb:
3 suurt muna
180 grammi jahu
80-100 grammi valget šokolaadi
125 grammi võid
100 grammi suhkrut
soola
1,5 tl matcha tee pulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
Sulata
või. Sulata šokolaad veevanni kohal. Vahusta munad suhkruga heledaks
vahuks. Sega jahu küpsetuspulbriga ning sõelu munavahu hulka. Sega
käsitsi, ära enam miksrit kasuta. Lisa sool ja või ning sega ühtlaseks.
Jaga tainas 2/3 ja 1/3. Lisa suuremale osale sulatatud šokolaad ning väiksemale teepulber.
Tõsta pool šokolaaditainast võitatud vormi, lisa seejärel teega tainas ning kõige lõpuks ülejäänud šokolaaditainas. Tõmba kahvliga läbi erinevate kihtide.
Küpseta 180 kraadi juures 50 minutit, kuni keeksi sisse torgatud tikk jääb kuivaks.
Retsept siit.
Jaga tainas 2/3 ja 1/3. Lisa suuremale osale sulatatud šokolaad ning väiksemale teepulber.
Tõsta pool šokolaaditainast võitatud vormi, lisa seejärel teega tainas ning kõige lõpuks ülejäänud šokolaaditainas. Tõmba kahvliga läbi erinevate kihtide.
Küpseta 180 kraadi juures 50 minutit, kuni keeksi sisse torgatud tikk jääb kuivaks.
Retsept siit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar