Isetehtud sidrunivõie on mõnus - kreemjas, magushapu ja siiski mahe.
Vaja läheb:
1 dl värskeltpressitud sidrunimahla
1 spl riivitud sidrunikoort
3 suurt muna
150 grammi peenikest suhkrut
100 grammi toasooja võid
Vaja läheb:
1 dl värskeltpressitud sidrunimahla
1 spl riivitud sidrunikoort
3 suurt muna
150 grammi peenikest suhkrut
100 grammi toasooja võid
Kuumuta väikeses potis 2-3 cm vett keemiseni.
Sega kuumakindlas kausis munad, suhkur ja sidrunimahl. Tõsta kauss kuuma vee kohale, nii et kausi põhi veega kokku ei puutuks. Kuumuta keskmisel kuumusel, vispliga pidevalt munasegu kloppides, kuni segu pakseneb (selleks kulub umbes 10 minutit).
Tõsta pott tulelt, vajadusel kurna segu läbi tiheda sõela. Sega hulka toasoojad võikuubikud ning riivitud sidrunikoor.
Tõsta sidrunivõie steriliseeritud purkidesse. Säilib jahedas paar nädalat.
Minul tuli sellest kogusest kaks ja pool pisikest purgitäit.
Retsept nami-namist.
Köök: Suurbritannia
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar