28. märts 2015

Kladdkaka - rootslaste šokolaadikook konjakikreemiga


Retsepti lugedes ei tundu see kook just paljutõotav. Vähemalt minu silmis kõlas pigem igavalt. Aga kuna igalt poolt saab selle kohta lugeda vaid kiidusõnu, proovisin ära. See on nii imehea kook! Äsja ahjust tulnuna on seest peaaegu vedel ja maitseb nagu sulašokolaad, peale külmkapis seismist on tegemist mõnusalt tummise šokolaadikoogiga. Mulle meeldib eriti kui seda kooki serveerida mõne vahuse kreemiga. Ja veel meeldib mulle kui lihtne seda teha on.


Vaja läheb:
2 muna
2,5 dl suhkrut
100 gr nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
50 gr kakaopulbrit
100 gr sulatatud võid
purustatud kardemoni

2 dl vahukoort
150 gr kohupiimapastat
100 gr šokolaadi
2-3 spl konjakit


Sega jahtunud või sisse suhkur ja munad ning klopi ühtlaseks. Lisa omavahel segatud jahu, vanill, kakao ja kardemon ning sega uuesti kõik ühtlaseks.

Tõsta tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud vormi ning küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit.

Söö soojalt või lase jahtuda ning kata kreemiga.

Kreemi jaoks vahusta vahukoor ning sega hulka kohupiimapasta. Sulata šokolaad veevannil. Vala pidevalt segades šokolaad peene joana vahukooresegu sisse ning kõige lõpus lisa ka konjak. Kata kook kreemiga ning hoia serveerimiseni külmkapis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar