15. mai 2015

Kikerherne-šokolaadikook


Nagu tavaliselt, varustasin ennast "välismaal" käies toiduainetega ja tulin Helsinkist tagasi kilo kikerhernejahuga. Nii hea asi ja nii raske kui mitte võimatu leida Eestis. Samal ajal koogiisu tekkimisega meenus mulle ka kikerhernejahu olemasolu. Otsustasin, et kui ma teen koogi kikerhernejahust ja lisan eriti ohtralt kakaod, siis peaks see võimaliku kikerhernemaitse ära varjama küll. Nii mõnus kook tuli - soojalt oli eriti hea ja pehme, külmalt pigem kõva, aga mitte pudisev. Marge ütles, et hematogeeni meenutab :)

Vaja läheb:
2 muna
125 gr suhkrut
1,2 dl kikerhernejahu
50 gr kakaopulbrit
100 gr sulatatud võid
purustatud kardemoni
1 spl lahustuva kohvi pulbrit

Marjapüreed serveerimiseks


Sega jahtunud või sisse suhkur ja munad ning klopi ühtlaseks. Lisa omavahel segatud jahu, kakao, kohv ja kardemon ning sega uuesti kõik ühtlaseks.

Tõsta tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud vormi ning küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit.

Söö soojalt või lase jahtuda. Serveeri hapuka marjapüreega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar