14. juuni 2015

Pirukas marineeritud peedi ja sinihallitusjuustuga

 

Mulle meeldib sünnipäevaks ja muidu külaliste vastuvõtuks pirukaid teha. Maitsevad hästi ja süüa on mugav. Eriti kui kõik külalised laua ümber istuma ei mahu.

Vaja läheb:
100g toasooja võid
200g tatrajahu
2sl külma vett

Täidis:
250g marineeritud peeti
150g sinihallitusjuustu
2dl 10% rõõska koort
2 muna
soola
pipart
basiilikut

Taina valmistamiseks sega või ja jahu. Lisa vesi ning sõtku tainas ühtlaseks. Vooderda sellega umbes 24 cm läbimõõduga pirukavorm ja pane 15 minutiks sügavkülma.
Kuumuta ahi 200 kraadini ja pane põhi seniks ahju, kuni valmistad täidise.

Nõruta marineeritud peedid ja murenda sinihallitusjuust. Sega kõik täidise komponendid omavahel ja vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta 200 kraadises ahjus veel 30-40 minutit.

Retsepti võtsin Gerli blogist.

2 kommentaari:

  1. Gaili, kuidas pirukas maitses? (See Nami-Nami retsept, seepärast uudishimutsen :))

    VastaKustuta
  2. Külalised kiitsid heaks ja oli mõnusalt omapärane ja mahlane, aga mu oma eelistus oli see teine, juustupirukas (olid kõrvuti laual) ;)

    VastaKustuta