Peale
viit aastat lihavaba toidulauda tuleb ikka aeg-ajalt üks või teine
lihaga toit meelde ning maitse jääb kummitama. Eriti meeldis mulle peale
mu teist Aasiareisi ehk Kambodžat ja Vietnamit toona "raputatud liha"
teha. Kuna aga maitse tuleb eelkõige siiski kastmest, siis otsustasin
proovida seda sojaga. Kodus olid käepärast vaid sojakotletid (mitte
steik ega rebitud soja).
Vaja läheb:
5-6 ettevalmistatud sojakotletti, ribadeks lõigatud
1 paprika, tükeldatud
2 küüslauguküünt, hakitud
1 sibul, viilutatud
koriandrit
Marinaadi jaoks:
1 tl sojakastet
1 tl kalakastet
1 tl pruuni suhkurt
0,5 tl soola
värskelt purustatud pipart
Kastme jaoks:
1dl vett
pool spl riisiäädikat (mina kasutasin veiniäädikat)
1 tl suhkurt
natuke soola
1 tl maisitärklist
Vaja läheb:
5-6 ettevalmistatud sojakotletti, ribadeks lõigatud
1 paprika, tükeldatud
2 küüslauguküünt, hakitud
1 sibul, viilutatud
koriandrit
Marinaadi jaoks:
1 tl sojakastet
1 tl kalakastet
1 tl pruuni suhkurt
0,5 tl soola
värskelt purustatud pipart
Kastme jaoks:
1dl vett
pool spl riisiäädikat (mina kasutasin veiniäädikat)
1 tl suhkurt
natuke soola
1 tl maisitärklist
Sega
kokku marinaadi ained, lisa sojaribad ning jäta pooleks tunniks
marineerima. Samal ajal valmista kaste, segades kokku kõik koostisained.
Jäta ootele.
Kuumuta pannil küüslauk ja sibul, lisa seejärel paprikatükid ning natukese aja pärast ka sojaribad. Kui paprika on läbi küpsenud ning soja pruunistunud lisa kaste ning jäta see paksenema.
Serveerimisel lisa ohtralt värsket koriandrit.
Soovi korral võid serveerida ka praetud munaga.
Kuumuta pannil küüslauk ja sibul, lisa seejärel paprikatükid ning natukese aja pärast ka sojaribad. Kui paprika on läbi küpsenud ning soja pruunistunud lisa kaste ning jäta see paksenema.
Serveerimisel lisa ohtralt värsket koriandrit.
Soovi korral võid serveerida ka praetud munaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar