18. juuli 2020

Peekoni-kaneelirullid

 

 

Kas on veel midagi ameerikalikumat kui peekoni-kaneelirullid vahtrasiirupiglasuuriga? Söövad nad ju isegi pannkooke peekoni, või ja vahtrasiirupiga. Ning krõbekana magusate vahvlite ja vahukoorega... Igal juhul olime suvel USA-s kui sattusin selle retsepti peale ning ühtlasi oli meil vaja kappe tühjendada kuivainetest.


Tainas:
2 tassi sooja piima
pool tassi suhkrut
110 grammi sulavõid
2,25 tl kuivpärmi
5 tassi jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl soola
panni määrimiseks võid

Täidis:
0,75 tassi pruuni suhkrut
165 gr toasooja võid
2 spl jahvatatud kaneeli
20 viilu peekonit, praetud

Glasuur:
pool tassi vahtrasiirupit
115 gr toasooja toorjuustu 

pool tassi tuhksuhkrut
 



Kõigepealt valmista ette tainas. Sega piim, suhkur ja või omavahel. Raputa peale pärm, sega läbi ja jäta 10 minutiks seisma. Lisa neli tassi jahu, sega ühtlaseks ning kata seejärel kauss kilega. Jäta tainas ca tunniks sooja kohta kerkima.

Vahepeal valmista ette täidis: sega omavahel suhkur, või ja kaneel.

Kui tainas on kahekordistunud, lisa sinna viimane tass jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega korralikult läbi. Vala tainas jahuga kaetud tööpinnale ja sõtku seda ca 10 minutit, kuni tainas enam käte külge ei kleepu. Rulli tainas ca 35-40 cm küljepikkusega ruuduks ning kata täidisega. Lõika seejärel tainas kümneks ribaks ja pane igale ribale kaks viilu peekonit. Keera ribad rulli ning pane eelnevalt võiga määritud vormi. Kata vorm köögirätiga ning jäta veel 35-45 minutiks kerkima.

Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit kuni rullid on pealt kuldpruunid ning seest läbi küpsenud. Jäta jahtuma ning valmista glasuur. Keeda vahtrasiirupit keskmisel kuumusel ca 5 minutit kuni see on mahult umbes poole võrra vähenenud. Lase veel 5 minutit jahtuda. Sega kokku keedetud vahtrasiirup, toorjuust ja tuhksuhkur ning kata sellega kaneelirullid.

 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar