Kas
on veel midagi ameerikalikumat kui peekoni-kaneelirullid
vahtrasiirupiglasuuriga? Söövad nad ju isegi pannkooke peekoni, või ja
vahtrasiirupiga. Ning krõbekana magusate vahvlite ja vahukoorega... Igal
juhul olime suvel USA-s kui sattusin selle retsepti peale ning ühtlasi
oli meil vaja kappe tühjendada kuivainetest.
Tainas:
2 tassi sooja piima
pool tassi suhkrut
110 grammi sulavõid
2,25 tl kuivpärmi
5 tassi jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl soola
panni määrimiseks võid
Täidis:
0,75 tassi pruuni suhkrut
165 gr toasooja võid
2 spl jahvatatud kaneeli
20 viilu peekonit, praetud
Glasuur:
pool tassi vahtrasiirupit
115 gr toasooja toorjuustu
pool tassi tuhksuhkrut
Kõigepealt valmista ette
tainas. Sega piim, suhkur ja või omavahel. Raputa peale pärm, sega läbi
ja jäta 10 minutiks seisma. Lisa neli tassi jahu, sega ühtlaseks ning
kata seejärel kauss kilega. Jäta tainas ca tunniks sooja kohta kerkima.
Vahepeal valmista ette täidis: sega omavahel suhkur, või ja kaneel.
Kui
tainas on kahekordistunud, lisa sinna viimane tass jahu, küpsetuspulber
ja sool. Sega korralikult läbi. Vala tainas jahuga kaetud tööpinnale ja
sõtku seda ca 10 minutit, kuni tainas enam käte külge ei kleepu. Rulli
tainas ca 35-40 cm küljepikkusega ruuduks ning kata täidisega. Lõika
seejärel tainas kümneks ribaks ja pane igale ribale kaks viilu peekonit.
Keera ribad rulli ning pane eelnevalt võiga määritud vormi. Kata vorm
köögirätiga ning jäta veel 35-45 minutiks kerkima.
Küpseta 180
kraadi juures 35-40 minutit kuni rullid on pealt kuldpruunid ning seest
läbi küpsenud. Jäta jahtuma ning valmista glasuur. Keeda vahtrasiirupit
keskmisel kuumusel ca 5 minutit kuni see on mahult umbes poole võrra
vähenenud. Lase veel 5 minutit jahtuda. Sega kokku keedetud
vahtrasiirup, toorjuust ja tuhksuhkur ning kata sellega kaneelirullid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar