1. oktoober 2010

Kõrvitsagnocchid


Mulle on alati kohutavalt meeldinud head gnocchid, aga ma pole suurem asi kartulitöötleja ja gnocchide jaoks tuleb viimased keeta, kuumalt koorida ja kuumalt purustada ning taignaks sõtkuda. Siis aga sattusin Tuuli blogis kõrvitsagnocchide peale...

Kuna mul kaalu ei ole, siis võtsin 750 grammi kõrvitsat üsna tunnetuslikult :) Koorisin kõrvitsa ja lõikusin pigem õhukesteks tükkideks ning panin ahju küpsema. Pehmed kõrvitsatükid püreestasin ning panin seejärel võiga praadima. Praadida tuleb nii kaua, kuni vesi on välja aurustunud. Seejärel segada kõrvitsapüree munakollase ja 200 grammi jahuga, maitsestada natukese parmesaniga ning sõtkuda taignaks. Kuna mulle tundus tainas liiga vedel ja kleepus käte külge, siis lisasin jahu juurde, aga tagantjärele võin öelda, et pigem vähem jahu kui rohkem. Tainas läks kuni järgmise õhtuni külmkappi. Gnocchide tegemiseks rullida tainas ca sentimeetri paksuseks, lõigata ribadeks ning see omakorda väikesteks juppideks. Vajutada kahvliga kergelt triibud sisse ning seejärel on nad valmis keetmiseks. Keeda soolases vees "ühekihiliselt" kuni gnocchid pinnale tõusevad.


Kõrvitsagnocchid salveikastmega
Esimese portsu tegime või ja salveiga. Selleks sulata pannil või ning lisa kümmekond salveilehte. Lase salveil pruunistuda ja pane ka gnocchid pannile. Sega läbi ja serveeri.

Minu jaoks jäi see variant natuke liiga kuivaks, kuigi maitsekooslus oli suurepärane.


Kõrvitsagnocchid tomati-mozzarellakastmes

Teise portsu tegime nagu "La Dolce Vitas" - rohke tomatikastme ja mozzarellaga. Panin pannile tomatibasiilikukastme ning lisasin ka tükeldatud värsket tomatit. Lasin natuke haududa ning valasin ka gnocchid kastme sisse. Lisasin tükeldatud mozzarella ning jätsin ca kümneks minutiks madalale kuumusele hauduma. Serveerimisel lisasin veel mozzarellat ning natuke parmesani.

Maitse oli hea ja tuttav ning ports mõnusalt mahlane.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar