5. september 2010

Šokolaadine ja natuke tšilline suvikõrvitsakook


Tegin ka selle suve kõige popima koogi, isegi meedias kajastatud Evelin Ilvese suvikõrvitsakoogi ära :) Viisin originaalretsepti väikesed muudatused sisse ja siit ta tuleb.

Riivi ca kolmveerand liitrit suvikõrvitsat. Sega omavahel 5 dl jahu, 1,5 tl soodat (sooda kogust vähendasin, aga maitse jäi ikka tunda), 1 tl küpsetuspulbrit, 1 dl kaerahelbeid, 1,5 - 2 dl ilma suhkruta kakaopulbrit ja 0,5 - 1 tl teravat tšillipulbrit (retseptis oli kaneel, aga teatavasti ma jahvatatud kaneeli ei armasta ja koogi sisse oleks kaneelipulka keeruline pista). Vahusta neli munakollast 300 gr roosuhkruga (retseptis oli 400 gr valget suhkrut, aga isegi seda 300 grammi võib vabalt veel vähendada) ning sega ettevaatlikult juurde ka vahustatud munavalged. Vala sisse ca 3 dl head õli ning seejärel kuivainesegu. Kõige viimasena lisa riivitud suvikõrvits ning suur peotäis hakitud metspähkleid.

Küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 35 - 40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar