5. september 2011

Täidetud õunad


Iga sügis saab tehtud terve rida uusi ning ammuläbiproovitud ning heakskiidetud õunakooke. Lisaks neile lisandub nimekirja tavaliselt ka mõni uus ahjuõunaversioon. Nii ka see aasta :) Aprikoosi-pistaatsiatäidisega ahjuõunad Jamie 30 minuti roogadest.

Vaja läheb:
4 õuna
1 muna
100 gr pruuni suhkrut
100 gr kuivatatud aprikoose
100 gr pistaatsiapähkleid või mandleid või nende segu
soovi korral rõõska koort serveerimiseks

Uurista õuntel südamed välja ning tee ümber iga õuna keskpaiga noaga kerge sisselõige. Purusta ja sega blenderis suhkur, muna, aprikoosid ja mandlid-pähklid. Suru saadud segu mõlemalt poolt korralikult õunte sisse. Tõsta õunad vormi ning küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures ca pool tundi (vastavalt õuna suurusele ja sordile vajadusel ka rohkem või vähem). Vahetult enne väljavõtmist võid ahju mõneks minutiks ka grilli peale panna, et täidis mõnusalt karamelliseks küpseks.

Serveeri soojalt või jahtunult ja soovi korral rõõsa koorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar