3. märts 2013

Kahte moodi kaerahelbeküpsised


Nami-nami pani reedel Facebooki imelihtsate ja vaid kolmest komponendist koosnevate kaerahelbeküpsiste retsepti. Lisaks banaanile läheb sisse ka kas küps banaan või kõrvitsapüree ning vastavalt maitsele kas kuivatatud puuvilju, rosinaid või pähklitükke.


Vaja läheb:
2 küpset banaani või 2 dl kõrvitsapüreed
1 klaas kaerahelbeid
peotäis kuivatatud puuvilju (hakitud), rosinaid, jõhvikaid või pähkleid
Soovi korral:
jupp riivitud ingverit
pisut purustatud kardemoni
vanilli 


Kõige lihtsam variant on kokku segada kahvliga purustatud banaan või kõrvitsapüree, kaerahelbed ja puuviljad/marjad/pähklid ning seejärel küpsema panna. Nii tegin ma ka esimese plaaditäie, aga küpsised tundusid kuidagi lääged (banaaniga) ja maitsetud.


Täna läksin siis uuele katsele. Panin kaerahelbed ja pähklitükid pannile ning röstisin kuldseks. Kõrvitsapüree sisse riivisin ingverit ja purustasin kardemoni ning valasin pisut vanilliekstrakti. Seejärel segasin hulka hakitud puuviljad (aprikoosid ja mustad ploomid) ja kuivatatud jõhvikad ning kõige lõpus lisasin röstitud kaerahelbed ja pähklid. Tõstsin teelusikaga küpsised plaadile ning küpsetasin 170 kraadi juures 15 minutit. Seejärel lülitasin grilli sisse ning lasin küpsistel paar minutit veel pruunistuda. Imehead :)

Algne retsept Nami-namis.


2 kommentaari:

  1. proovisin ka seda Nami-nami retsepti sinu mahitusel (FB-st lugesin) - nende pätside kontsistents oli pigem nagu pudru. proovin järgmine kord pealt grillida - siis ehk lähevad krõbedamaks. Aga dieettoitude nimekirja (maiustustena) saab võtta küll :)

    VastaKustuta
  2. Mina tegin hästi pisikesed - panin teelusikaga plaadile ja sain ühest banaanist vist 17 küpsist :) Ja ma kaerahelbekogusega käisin ka üsna loovalt ümber ning tõenäoliselt oli mul nii kaerahelvest kui ka kuivatatud puuvilju ja pähkleid rohkem kui ette nähtud. Ning eelnevalt röstitud kaerahelvestega tulid ka paremad.

    VastaKustuta