Mõnusalt
krõmpsuvad ja mahlased õuna-kodujuustupannkoogid nädalavahetuse
hommikusse. Eriti head on vahtrasiirupiga. Pannkooke võib teha õunte
asemel ka suvikõrvitsaga ning süüa siis hoopis hapukoorega.
Vaja läheb:
3 suurt õuna, riivitud (võid ühe õuna asendada ka sama koguse riivitud ja nõrutatud suvikõrvitsaga)
300 grammi kodujuustu
100 grammi hapukoort
1 dl jahu
0,5 tl soodat
3 muna
pisut soola
Vaja läheb:
3 suurt õuna, riivitud (võid ühe õuna asendada ka sama koguse riivitud ja nõrutatud suvikõrvitsaga)
300 grammi kodujuustu
100 grammi hapukoort
1 dl jahu
0,5 tl soodat
3 muna
pisut soola
Klopi
munad lahti, lisa hapukoor ja kodujuust ning sega ühtlaseks. Lisa
soodaga segatud jahu ja sega uuesti. Viimasena lisa õunad (ja
suvikõrvits). Lase taignal kümmekond minutit seista ning prae seejärel
kookosrasvas või õlis keskmisel kuumusel väikesed lusikapannkoogid.
Nii ahvatlevad pildid olid, et pidin kohe küpsetama asuma! Väga maitsvad koogid said! Mina lisasin tainale ka suhkrut ja jahu natuke rohkem, kuna tainas oli üpris vedel. Mul küll nii ilusad pannkoogid välja ei tulnud kui sul piltidel, kuid maitse oli väga hea, kindlasti teen veel.
VastaKustutaEga mul ka kõik pannkoogid ilusad ei tulnud :) See kodujuust sulas ikka korralikult seal pannil...
VastaKustutaMa panin jahu täpselt nii palju kui kodus sattus olema ja kuna mul olid suured õunad, siis see tegi ka omakorda tainast paksemaks.
Aga head on küll, mõnusa õunamaitsega :)