Tänasesse ilma sobisid suurepäraselt juba pikemat aega planeeritud Haselnusskugelid šokolaadiglasuuriga. Ehk Saksa Weihnachtsplätzchenid.
Ehk saksapärased jõuluküpsised. Ettevalmistus jõuludeks ei saa kunagi
liiga vara alata. Eriti kui nimetatud tähtpäev on juba nelja kuu pärast ja ilm on ka äravahetamiseni sarnane nii talvisel kui suvisel pööripäeval.
Aga tegelikult ei maitse need imelised küpsised üldse jõululikult vaid
on pigem nagu martsipan.
Vaja läheb:
3 munavalget
225gr roosuhkrut
380 grammi jahvatatud metspähkleid
80 grammi tumedat šokolaadi
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa jaokaupa suhkur. Vahusta ühtlaseks. Lisa pähklid ning sega korralikult läbi. Jäta vähemalt kolmeks tunniks või üleöö külmkappi.
Pane ahi 150 kraadi juurde sooja ning veereta taignast kuulikesed (tuleb ca 40 või oleneb kui suured teed). Laota ahjupannile ning suru pisut lapikuks. Küpseta ca 12 minutit.
Lase jahtuda ning kasta seejärel sulašokolaadi sisse. Lase enne serveerimist veel ca pool tundi jahedas seista.
Vaja läheb:
3 munavalget
225gr roosuhkrut
380 grammi jahvatatud metspähkleid
80 grammi tumedat šokolaadi
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa jaokaupa suhkur. Vahusta ühtlaseks. Lisa pähklid ning sega korralikult läbi. Jäta vähemalt kolmeks tunniks või üleöö külmkappi.
Pane ahi 150 kraadi juurde sooja ning veereta taignast kuulikesed (tuleb ca 40 või oleneb kui suured teed). Laota ahjupannile ning suru pisut lapikuks. Küpseta ca 12 minutit.
Lase jahtuda ning kasta seejärel sulašokolaadi sisse. Lase enne serveerimist veel ca pool tundi jahedas seista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar