15. august 2010

Küpsetatud nektariinid mascarponekreemiga


Tegelikult oli mul mustikaisu, aga turul pakutavad sarnanesid rohkem moosile kui värsketele mustikatele. Ja nii ma sealt nektariinidega ära tulingi, mis on ka praegu tegelikult täiesti suurepärased.

Tee nektariinid pooleks, eemalda kivid, raputa peale natuke pruuni suhkurt ning pane 200 kraadi juurde küpsema. Küpsenud nektariinid võta välja ning jäta jahtuma, sest kui kuumadele kreemi peale paned, siis sulab kreem kohe vedelaks. Kui tahad siiski kuumana süüa, serveeri kreem nektariinide kõrval :)

Kreemi jaoks (kahele nektariinile) vahusta üks munakollane kahe supilusikatäie suhkruga, sega sisse 100 grammi mascarponet ja 100 dl vahustatud koort ning riivi poole sidruni koor. Kuna mul parajasti ühtegi riivitavat sidrunit kodus ei olnud, siis panin lusikatäie lemon curd'i :)

Pane kreem nektariinide peale ja serveeri espressoga. Sobib imehästi augustikuise nädalavahetuse pealelõunasse :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar