20. november 2010

Portugali kreemikoogid apelsinisiirupiga


Neid hõrke, krõbeda ümbrise ja suussulava sisuga koogikesi hakkasin armastama siis, kui Tallinnas tegutses väga lühikest aega koht nimega Vasco da Gama, kust muuhulgas sai osta ka pastéis de nata´sid. Aga munakreemiga koogid on mulle alati kuidagi liiga keerulised isetegemiseks tundunud. Aga peale hiljutisi koogikesi Barcelonas ja Jucjaco blogis neid nähes, tundus siiski olevat käes aeg katsetada :)

12 koogi jaoks läheb vaja:
1 pakk lehttainast (400-500 gr)
300 ml piima
100 ml vahukoort
2 spl maisitärklist
2 muna
2 munakollast
120 gr suhkrut
1 vanillikaun
1 sidrun
jupp kaneeli
1 apelsin
5 spl pruuni suhkrut

Kuumuta piim ja vahukoor keemiseni koos pikuti pooleks lõigatud vanillikauna ja sidruni ning apelsini riivitud koorega. Tõsta tulelt, kata kaanega ja lase jahtuda.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika õhukeseks rullitud tainas 12-ks võrdse suurusega tükiks ja polsterda nendega muffinivormi augud. Pane vorm jahedasse. Enne täidise lisamist võid koogikeste põhja panna näiteks hakitud pistaatsiapähkleid või martsipanitükikesi.

Vala jahtunud piim läbi sõela teise kaussi, eemaldades kooretükid. Kraabi vanillikaunast seemned välja, piima hulka. Sega vähehaaval, pidevalt segades, juurde maisitärklis. Lisa suhkur, munad ja munakollased, sega ühtlaseks. Vala segu vormidesse ja küpseta umbes 20-25 minutit, kuni kreem õrnalt pruunistub ja tarretunud on.


Apelsinisiirupi jaoks pigista kooritud apelsinist välja mahl, lisa pruun suhkur ja kaneel.ipulk Aja segu keema, kui suhkur on sulanud, keera kuumus keskmiseks ja sega aegajalt. Siirup on valmis kui ta on paksenenud.

Vala igale koogile natuke siirupit ja serveeri pealelõunase espresso juurde :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar