Ca 20 dolmadakia jaoks läheb vaja:
2 dl ümarateralist riisi
kuivatatud või värsket münti
1 sidrun
soola
pipart
2 spl rosinaid
4 spl veini
1 tl suhkrut
1 väiksem sibul
4 küüslauguküünt
jupp kaneeli
20 viinapuulehte
Vala riisile peale keev vesi, sega, nõruta, loputa külma veega ja pane kaussi. Lisa peeneks hakitud sibul, veinis leotatud (soovitavalt üleöö) rosinad, peeneks hakitud münt, riivitud sidrunikoor ning maitsesta soola ja pipraga.
Võta viinapuulehed, kuivata kergelt majapidamispaberiga, eemalda vars, aseta lauale rootsuosa pealpool ning alusta täitmist :) Pane lehele lusikatäis täidist, keera küljed peale ning rulli seejärel dolmadakia valmis. Pane poti või panni põhjale paar viinapuu lehte ning lao dolmadakiad tihedalt üksteise kõrvale. Paiguta vaheldumisi küüslauguküünte ja kaneelipulga tükkidega.
Hautamisvedeliku jaoks võta kuum vesi ning lisa sellele 75 ml sidrunimahla, 75 ml oliiviõli ja 1 tl suhkrut. Vala see potti, nii, et dolmadakiad oleks kaetud. Pane raskuseks taldrik, et rullid liikuma ja lahti hargnema ei hakkaks ning pane keema. Hauta madalal kuumusel ca 45 minutit, kuni riis ja lehed on pehmed.
Söö soojalt või külmalt eelroaks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar