28. juuni 2011

Karulaugurisotto


Enne karulauguhooaja lõppu jõudsin teha ka karulauguristottot.

Vaja läheb:
iga sööja kohta 100 grammi risottoriisi
võid
sibulat
puljongit
valget veini
parmesani
punt karulauku
jupp ingverit
oliiviõli
soola


Haki sibul ning prae võis kergelt klaasjaks. Lisa riis ning prae ka see klaasjaks, aga ära pruunista. Lisa pool pokaali valget veini ning kuumuta mõni minut kuni alkohol aurustub. Hakka kulbitäie kaupa puljongit lisama ning lase madalal kuumusel haududa kuni riis on peaaegu pehme.

Samal ajal püreesta karulauk ja ingver natukese oliiviõli ja valge veiniga. Maitsesta soolaga. Sega pesto risoto sisse, lase riisil veel hetk haududa, sega hulka ka riivitud parmesan ning serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar