2. juuni 2011

Värske pasta tomati ja mozzarellaga


Ma ei olnud juba väga ammu teinud värsket pastat, mis üksvahe oli minu köögis väga sage külaline.

2-3 portsu värvilise pasta jaoks läheb vaja:
1,25 kl jahu
2 muna
1 spl oliiviõli
pool tl jahvatatud sandlipuud

Taigna valmistamiseks segatakse jahu sandlipuuga, pannakse jahusegu lauale, tehakse selle keskele süvend ning lüüakse süvendisse munad ja valatakse õli. Kahvliga hakatakse ettevaatlikult muna ja jahu omavahel segama. Kui taigen kahvliga tegutsemiseks liiga paks on, siis sõtkutakse taigen kätega valmis ning jäetakse pooleks tunniks seisma. Seejärel rullitakse ja lõigatakse taigen tagliatelleks käsitsi või masinaga.

Värske pasta keeb ca kaks minutit ning ei vaja keerulisi ega rammusaid kastmeid. Vala taldrikusse tõstetud pastale pisut head oliiviõli, keera paar keerdu musta pipart, lisa mõned poolikud kirsstomatid ja mozzarellat või parmesani.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar