20. juuli 2011

Banoffee magustoit


Siit tulevad selle suve kalorid :) Peale selle imelise, koheva vahukoore ning sidrunilise iirisekihiga magustoidu söömist lähiajal suhkrukoti kallale asja olla ei tohiks. Nimi tuleb sõnadest banana ja toffee :)

Vaja läheb:
küpsiseid
võid
soovi korral kuivatatud datleid
sidrunimahla
keedetud magusat kondenspiima
küpseid banaane
riivitud sidrunikoort
vahukoort
pisut suhkrut
kvaliteetset tumedat šokolaadi

Purusta küpsised ja datlid ning sega sulatatud või ja natukese sidrunimahlaga. Suru saadud segu magustoidukaussida põhja ning pane külmkappi. Sega keedetud kondenspiim natukese sulavõi ja rohke riivitud sidrunikoorega. Haki banaan väikesteks tükkideks. Pane kaussidesse esmalt kondenspiimasegu ning selle peale banaanitükid. Vahetult enne serveerimist vahusta vahukoor võimalikult vähese suhkruga ning jaota see banaanide peale. Riivi peale šokolaadi ja serveeri.

Retsepti võtsin Three Many Cooks blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar