4. juuli 2011

Maasika-halvaatort kirsipüreega


Jätkuvalt maasikalainel :) Lisaks maasikatele pakkus turg veel küpseid ja mahlaseid kirsse. Koos halvaa, vahukoore ja toorjuustuga said need kõik pühapäevaseks tordiks.

Vaja läheb:
põhja (mina tegin muretaignapõhja, aga tagantjärele targana soovitaks teha mõne küpsetamist mittevajava, näiteks võist ja purustatud küpsistest)
ca 400 grammi kirsse (ilma kivideta)
suhkrut (vastavalt maitsele ja kirsside magususele)
4 lehte želatiini
ca 400 grammi maasikaid (või vastavalt maitsele)
1 karp toorjuustu
2 dl vahukoort
1 väike pulk (100 grammi) halvaad
4 lehte želatiini


Suru tainas vormi põhja. Kui kasutad küpsetamist vajavat, siis küpseta läbi ja lase maha jahtuda.

Püreesta kirsid ja sega suhkruga. Sulata želatiin vastavalt kasutusjuhendile ja sega kirsipüreega. Vala s egu põhja peale ja pane tarduma.


Viiluta niipalju maasikaid, et saad viilud vormi serva püsti laduda. Ülejäänud maasikad suru jamieoliverilikult kätega katki. Mikserda toorjuust ja halvaa ühtlaseks, sega hulka maasikapüree. Vahusta vahukoor ning sega viimasena kreemi hulka. Lahusta želatiin vastavalt juhistele ning lisa kreemile (lahustamiseks saad kasutada natukest maasikapüreed). Laota maasikaviilud vormi serva. Vala ettevaatlikult (et maasikaviilud püsima jääksid) kreem tardunud kirsipüree peale ning pane kook veel paariks tunniks külma.

Võid teha nii ühe suure kui mitmeid väikseid kooke :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar