30. august 2011

Õunabiskviitkook


Tõeliselt mõnus õunakook, mis maitseb ühtemoodi hästi nii kuumalt koos vaniljejäätisega kui ka järgmisel päeval.

Vaja läheb:
2 muna
2 dl suhkrut
3 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
50 gr võid
pool tl vanillisuhkrut
2 suurt või 3 keskmist õuna

Koori ja tükelda õunad, määri vorm võiga. Antud kogusest piisab ca ühe keeksi/leivavormi jaoks.
Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sõelu peale omavahel segatud jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber ning sega ettevaatlikult läbi. Tõsta paar supilusikatäit tainast eraldi kaussi ning sega seal piima ja sulatatud võiga. Kalla saadud segu munavahu peale ning sega ettevaatlikult. Sega tasakesi hulka ka õunatükid. Vala taigen vormi ning küpseta eelsoojendatud ahjus 175C juures 50 minutit kuni tund.

Retsepti võtsin harilikust pliiatsist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar