29. august 2011

Marokopärased pannkoogid


Konkreetsele retseptile ma siinkohal viidata ei oskagi, sest pannkoogid valmisid väga mitme erineva retsepti põhjal :) Mõnusa pähkli- ja siirupitäidisega pannkoogid sobivad hästi nädalavahetuse pealelõunasse, kus tahaks tassi espresso kõrvale magusat ampsu. Tavapärasest pisut suurema ajakulu tõttu ei ole nad hommikusöögiks just kõige parem valik.

Taigna jaoks läheb vaja:
1 tass jahu
2 spl jogurtit
1 spl pärmi
1 tass sooja vett
1 tl suhkrut

Täidise jaoks läheb vaja:
hakitud pähkleid (pistaatsia, kreeka, metspähkleid) või mandleid
pool tassi suhkrut
veerand tassi vee ja laimimahla segu

Keeda veest, suhkrust ja laimimahlast siirup ning jäta jahtuma.

Sega pärm, suhkur ja pool tassi sooja vett omavahel ning jäta kümneks minutiks taldrikuga kaetult seisma. Teises kausis sega jahu ja sool ning lisa hulka jogurt ja lahustunud pärm. Sega tainas läbi ja jäta pooleks tunniks sooja kohta kerkima.

Sega hakitud pähklid jahtunud siirupiga.

Enne kookide praadimahakkamist sega tainas korra veel läbi. Prae ca 15 cm läbimõõduga pannkoogid ühelt poolt ilusti kuldpruuniks kuni pealmine, praadimata pool enam ei läigi ja kook on läbi küpsenud. Tõsta koogid taldrikule. Pane iga koogi keskele pisut täidist ning vajuta koogid poolkuu-kujuliselt kokku. Suru servad näppudega üle, et need lahti ei läheks.

Serveeri vastavalt soovile kas mee, vahtrasiirupi, jogurtiga või üldse ilma täiendavate lisanditeta.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar