Araabiamaades
on falafelid (oakotletid) üks levinumaid ja maailmas tuntumaid
tänavatoite. Neid süüakse nii saia vahelt kui taldrikult salati ja
kastmega. Sarnaseid taimseid kotletikesi on võimalik teha erinevatest
kaunviljadest, lisades vedelikku ja jahu. Antud kotletid on läätsedest
ja kikerhernejahust.
Vaja läheb:
1 kruus punaseid läätsesid
1 suurem porgand
2 küüslauguküünt
2 spl kikerhernejahu
kurkumit
soola
pipart
Keeda
läätsed. Riivi porgand ja purusta küüslauk. Jahuta läätsed ning sega
porgandi, küüslaugu, kikerhernejahu ja kurkumiga. Maitsesta soola ja
pipraga. Vormi kotletid ning prae keskmisel kuumusel kuni kotletid on
kuldpruunid
Idee
"Toidud ainult taimedest". Algselt retseptis olnud riivsaia vahetasin
kikerhernejahu ning sibula kurkumi vastu, mis annab kotlettidele ilusa
kollase jume :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar