17. juuli 2012

Läätsekotletid


Araabiamaades on falafelid (oakotletid) üks levinumaid ja maailmas tuntumaid tänavatoite. Neid süüakse nii saia vahelt kui taldrikult salati ja kastmega. Sarnaseid taimseid kotletikesi on võimalik teha erinevatest kaunviljadest, lisades vedelikku ja jahu. Antud kotletid on läätsedest ja kikerhernejahust.

Vaja läheb:
1 kruus punaseid läätsesid
1 suurem porgand
2 küüslauguküünt
2 spl kikerhernejahu
kurkumit
soola
pipart

Keeda läätsed. Riivi porgand ja purusta küüslauk. Jahuta läätsed ning sega porgandi, küüslaugu, kikerhernejahu ja kurkumiga. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi kotletid ning prae keskmisel kuumusel kuni kotletid on kuldpruunid

Idee "Toidud ainult taimedest". Algselt retseptis olnud riivsaia vahetasin kikerhernejahu ning sibula kurkumi vastu, mis annab kotlettidele ilusa kollase jume :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar