Suvi
kestab ja erinevad sõstrad on välja vahetanud kevadise rabarbri ning
magusad maasikad. Punastest sõstardest saab teha imelisi kooke ja
magustoite. Muretaignapõhjal olev hapuka sõstratäidise ning koheva ja
krõbeda beseekihiga kooki on teha imelihtne ning aega kulub vaid pisut
rohkem kui küpsemiseks vaja.
Vaja läheb:
350 grammi muretainast
300 grammi punaseid sõstraid
3 dl suhkrut
pisut kardemoni
6 munavalget
Suru
muretainas 25cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180 kraadi juures 10
minutit. Samal ajal vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, lisades
suhkrut jaokaupa. Pool munavalgevahust sega ettevaatlikult punaste
sõstarde ja kardemoniga. Vala segu koogipõhjale ja jaota ühtlaselt
laiali. Tõsta peale ka ülejäänud munavalgevaht.
Küpseta kooki 160 kraadi juures 50-60 minutit. Serveeri jahtunult.
Retsepti võtsin Maru maitsvast maailmast ning asendasin kaneeli kardemoniga :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar