1. juuli 2012

Rabarbri-pistaatsiatiramisu


Nagu ma korduvalt siin maininud olen, on tiramisu üks minu lemmikmagustoite. Õnneks on seda ka kerge valmistada :) Rabarber lisab tavapärasele tiramisule värskust ja pistaatsia annab omapärase maheda maitse.

Vaja läheb:
175 gr Savoiardi küpsiseid
Immutamiseks:
2,5 dl kanget espresso kohvi
1 dl rabarbrisiirupit
Kreem:
2 suurt munakollast
0,5 dl suhkrut
250 gr mascarponet
1 dl vahukoort
0,5 tl vanillisuhkrut
0,5 dl purustatud pistaatsiapähkleid
Peale:
jahvatatud pistaatsiapähkleid

Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ning vanillisuhkruga vahustatud rõõsk koor. Viimasena lisa pistaatsiad.
Sega immutamiseks mõeldud kuum kohv ja rabarbrisiirup, lase jahtuda.
Kasta pooled küpsised ükshaaval kohvisegusse ning laota üksteise kõrvale. Määri peale pool kreemist. Laota peale ka ülejäänud, eelnevalt kohvisse kastetud küpsised ning kata ülejäänud kreemiga.
Pane tiramisu 4 tunniks kuni üleöö jahedasse.
Enne serveerimist puista peale jahvatatud pistaatsiapähkleid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar