30. august 2012

Frittatad lõhe ja kitsejuustuga


Tavapärastele omlettidele ja muudele munaroogadele on mõnusaks vahelduseks väikesed frittatad, kuhu saab sisse pista nii hooajalisi köögivilju kui juustu ja lõhet. Kuna valmivad kiirelt ja on kenad (rääkimata sellest, et maitsvad), siis saab neid pakkuda ka ootamatutele külalistele :)

Vaja läheb:
100 g lõhet
1 väike suvikõrvits (u 150 g) või aedube või lillkapsast
1 väike paprika
u 50 g kitsejuustu
4 suurt muna
1 spl kikerhernejahu
0,5 dl (vahu)koort v vähemalt 3,5 %-ilist piima
kuivatatud v värskeid ürte
värskelt jahvatatud musta pipart
soola



Lõika suvikõrvits (või aedoad või lillkapsas), seemnetest puhastatud paprika ja lõhe väikesteks tükkideks. Riivi juust. Klopi munad, koor või piim ja kikerhernejahu läbi ning maitsesta soolaga. KUi kasutad aedube või lillkapsast, siis keeda või auruta kergelt läbi. Prae köögiviljad pannil keskmisel kuumusel õlis kergelt läbi ning sega lõhe ja juustuga. Jahvata peale musta pipart ja puista ürte. Pane lõhe ja köögiviljad võiga määritud muffinivormidesse ning vala peale munasegu.

Küpseta frittata'sid ahjus 180 kraadi juures ca 25 minutit kuni need on kerkinud, kuldpruunid ja muna hüübinud. Lase u 5 minutit jahtuda, eemalda vormist ja söö soojalt.

Idee jagatud rõõmust.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar