1. september 2012

Šokolaaditoorkook


Pärast seda kui ma olin Vilniuses söönud imehead sametist ja siidist toorkooki, on mul olnud kinnisideeks ise ka samasugust teha. Kuna ma päris õiget retsepti veel leidnud pole, siis katsetasin alustuseks šokolaaditoorkoogiga. Datlidest, viigimarjadest ja mandlitest põhi on mõnusalt magus, šokolaadikreem kergelt mõrkjas, külm ja suussulav.

Vaja läheb:
1 klaasitäis mandleid ja päevalilleseemneid
1 klaasitäis kuivatatud datleid ja tükeldatud viigimarju
1 tl kookosõli
1 tl seesamipastat

1 klaasitäis 2-3 tundi leotatud india pähkleid
1/3 klaasitäit vett
1/3 klaasitäit vedelat kookosõli
1 tahvel (veevannis sulatatud) tooršokolaadi
1/3 - 1/2 klaasi magustajat (agaavisiirupit või vahtrasiirupit)


Põhja jaoks purusta mandlid, püreesta datlid ja viigimarjad ning sega seejärel blenderis mandlid, päevalilleseemned, kuivatatud puuviljad, kookosõli ja seesamipasta ühtlaseks. Suru lahtikäiva vormi põhja ja pane külmkappi.

Täidise jaoks püreesta india pähklid, vesi ja siirup ühtlaseks. Sega omavahel kookosõli ja sulašokolaad. Sega kokku pähkli- ja šokolaadisegu ning vala koogipõhjale. Pane vähemalt 4-5 tunniks külmkappi tahenema.

Idee Nature Insiderist.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar