5. september 2013

Nisujahuvaba porgandikook


Sügisesse sobiv tervislik ja maitsev porgandikook. Valmib ilma nisujahu ja võita :)

Põhja jaoks läheb vaja:
4 muna
100 grammi suhkrut
200 grammi riivitud porgandit
2 dl kõrvitsapüreed
2 dl riivitud ja kergelt nõrutatud suvikõrvitsat
suur peotäis seemneid ja hakitud pähkleid
riivitud ingverit
2 spl kookosõli (soovi korral)
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl jahusegu (näiteks maisi- ja kookosjahu)

Kreemi jaoks läheb vaja:
200 grammi toorjuustu
0,75 dl tuhksuhkrut
riivitud sidrunikoort 


Vahusta munad suhkruga, lisa järgemööda ülejäänud ained. Vala tainas võitatud vormi ning küpseta 180 kraadi juures 45 minutit. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.

Kreemi jaoks hõõru toorjuust suhkruga ühtlaseks, sega hulka ka sidrunikoor ning määri jahtunud koogile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar