Torta
Chilena on Costa Ricast pärit magus, kaheksakihiline kook, mille
krõbedate kihtide vahel on Dulce de Leche. Valmistamine pole keeruline,
küll aga tavapärasest pisut rohkem aeganõudev. Kohendasin algset retsepti siinsetele oludele pisut sobivamaks.
Vaja läheb:
2 tassi jahu
1 spl suhkrut
225 gr võid
paar spl valget veini või vett
Täidise jaoks:
1 purk keedetud kondenspiima
pool purki suhkruga kondenspiima (või 1 tops Jaani kondenspiima)
25 grammi sulatatud võid
Vaja läheb:
2 tassi jahu
1 spl suhkrut
225 gr võid
paar spl valget veini või vett
Täidise jaoks:
1 purk keedetud kondenspiima
pool purki suhkruga kondenspiima (või 1 tops Jaani kondenspiima)
25 grammi sulatatud võid
Sega
jahu, suhkur ja või. Lisa vastavalt vajadusele ühe supilusikatäie kaupa
vett või veini ning sõtku ühtlaseks tainaks. Keera tainas toidukilesse
ning pane pooleks tunniks külmkappi.
Lõika tainas kaheksaks võrdseks tükiks ning rulli kõik tükid ühesuurusteks õhukesteks ratasteks. Küpseta kõiki rattaid 175 kraadi juures 8-10 minutit, kuni need on läbi küpsenud ja kergelt kuldset tooni. Ära lase pruuniks küpseda.
Täidise jaoks sega omavahel kondenspiimad ja sulavõi.
Pane serveerimisalusele lusikatäis täidist ning määri see laiali. Tõsta ettevaatlikult peale esimene kiht ning kata see kondenspiimaseguga. Toimi samamoodi ka järgmiste kihtidega ning jäta kondenspiima kiht kõige pealmiseks. Lase enne söömist vähemalt pool tundi külmas seista.
Köök: Costa Rica
Lõika tainas kaheksaks võrdseks tükiks ning rulli kõik tükid ühesuurusteks õhukesteks ratasteks. Küpseta kõiki rattaid 175 kraadi juures 8-10 minutit, kuni need on läbi küpsenud ja kergelt kuldset tooni. Ära lase pruuniks küpseda.
Täidise jaoks sega omavahel kondenspiimad ja sulavõi.
Pane serveerimisalusele lusikatäis täidist ning määri see laiali. Tõsta ettevaatlikult peale esimene kiht ning kata see kondenspiimaseguga. Toimi samamoodi ka järgmiste kihtidega ning jäta kondenspiima kiht kõige pealmiseks. Lase enne söömist vähemalt pool tundi külmas seista.
Köök: Costa Rica
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar