Mulle
on lasanje alati meeldinud. Ja mitte ainult see klassikaline,
tomati-hakkliha ja bechameliga vaid ka kõikvõimalikud
köögiviljalasanjed. Kuna ema käest tuli suurem lõik kõrvitsat, siis läks
sellest enamus koos ricottaga kevadiselt kerge lasanje sisse.
Vaja läheb:
1 kg õhukeselt viilutatud kõrvitsat
oliiviõli
2 dl hapukoort
2 dl rõõska koort
125 gr riivitud parmesani või muud tugevama maitsega juustu
250 gr ricottat
muskaati
12 lasanjelehte
soola
pipart
Vaja läheb:
1 kg õhukeselt viilutatud kõrvitsat
oliiviõli
2 dl hapukoort
2 dl rõõska koort
125 gr riivitud parmesani või muud tugevama maitsega juustu
250 gr ricottat
muskaati
12 lasanjelehte
soola
pipart
Laota
kõrvitsaviilud ahjuplaadile, pintselda õliga, maitsesta kergelt soolaga
ning rösti 225 kraadi juures ca 15 minutit kuni kõrvits on pehme ja
kuldse jumega. Jäta jahtuma.
Sega omavahel hapukoor, rõõsk koor ja 50 grammi parmesani.
Sega teises kausis ricotta ja 50 grammi parmesani ning maitsesta muskaadi ja pipraga. Sega juurde ka kõrvits.
Tõsta ahjuvormi põhja neljandik kooresegust ning kata see nelja lasanjeplaadiga. Tõsta peale kolmandik ricottasegust ja järgmine neljandik kooresegust. Jätka niikaua kuni lasanjeplaadid on otsas ning pealmise kihi moodustavad ricotta ja kooresegu. Puista peale ülejäänud 25 grammi parmesani ning küpseta 220-kraadises ahjus 25-30 minutit kuni lasanjeplaadid on läbi küpsenud ning lasanje pealt ilus jumekas.
Maitseb eriti hästi nii kuumalt kui külmalt :)
Sega omavahel hapukoor, rõõsk koor ja 50 grammi parmesani.
Sega teises kausis ricotta ja 50 grammi parmesani ning maitsesta muskaadi ja pipraga. Sega juurde ka kõrvits.
Tõsta ahjuvormi põhja neljandik kooresegust ning kata see nelja lasanjeplaadiga. Tõsta peale kolmandik ricottasegust ja järgmine neljandik kooresegust. Jätka niikaua kuni lasanjeplaadid on otsas ning pealmise kihi moodustavad ricotta ja kooresegu. Puista peale ülejäänud 25 grammi parmesani ning küpseta 220-kraadises ahjus 25-30 minutit kuni lasanjeplaadid on läbi küpsenud ning lasanje pealt ilus jumekas.
Maitseb eriti hästi nii kuumalt kui külmalt :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar