4. aprill 2015

Kreemjas sidrunikook


Ma olen seda maagilist kooki ka varem teinud, aga kui niigi heale koogile lisada veel sidrunit, saab sellest üks erakordselt maitsev ja kevadiselt värske ning hapukas kook.

Aga lisaks sellele, et tegemist on eriti hea koogiga, on seda veel ka imelihtne valmistada ning peale lihtsalt kokkusegatud taigna vormivalamist teeb ahi oma töö ning välja tuleb kolmekihiline kook, kus põhjaks on kõvem kiht, keskel eriti kreemjas sidrunitäidis ning kõige peal õhuline biskviit.

Vaja läheb:
4 muna
150 g suhkrut
110 g sulatatud võid
130 g nisujahu
5 dl toasooja piima
2 tl vanilliekstrakti
1 sidruni mahl ja riivitur koor


Eelsoojenda ahi 160 kraadini.

Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks ning lisa seejärel sidrunimahl ja -koor. Sega ühtlaseks ning nirista pidevalt segades hulka sulavõi ning seejärel jahu. Sega uuesti ja lisa viimasena piim.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega õrnalt ülejäänud taigna hulka.

Määri ahjuvorm (mitte lahtikäiv) võiga ning vala tainas vormi. Küpseta 160 kraadi juures 50-60 minutit.

Minu meelest maitseb kergelt soojalt kõige paremini :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar