Vaatamata
sellele, et Telliskivis avaneb uusi söögikohti kiiremini kui tavaline
tallinlane ennast kursis jõuab hoida, kipub kvaliteet tihtipeale siiski
küsitav olema. Käisime hiljuti Frenchis, prantsuse kohas. Muusika oli
tore, ruum avar. Aga siis toodi mulle toit, mille ma olin sibulasupi
pähe tellinud. Väikses kausis oli kaks suurt viilu röstsaia, neist teine
juustuga ning ülejäänud kauss oli täis valatud sibulasuppi. Paraku ei
tundunud mulle ahvatlev ei see läbiligunenud sai ega ka suured
sibulakuubikud. Läksin hoopis nädalavahetusel turule ja ostsin kilo
sibulat :) Natuke head võid, veini, tüümiani ja tilk sidrunit ning
olemas ta oligi. Igati mõnus potitäis suppi.
Vaja läheb:
1 kg sibulat, kooritud, poolitatud ja õhukeselt viilutatud
50 grammi võid
1 spl õli
pool pokaali valget veini
ca 1 liiter kuuma vett
tüümiani
soola
sidrunimahla
Kuumuta potis õli ning sulata selles või. Lisa sibulad ning prae segades kuni sibulad pehmenevad. Keera kuumus madalaks ning jäta sibulad hauduma. Sega aeg-ajalt. Kui sibulad on täiesti pehmed ning kergelt pruunikad, vala peale vein ning lase minut keeda. Seejärel vala peale kuum vesi ning maitsesta supp rohke tüümiani ja vähese soolaga. Lase keeda ca 10 minutit ning viimasena lisa sidrunimahl.
Soovi korral serveeri röstitud juustusaiaga.
Vaja läheb:
1 kg sibulat, kooritud, poolitatud ja õhukeselt viilutatud
50 grammi võid
1 spl õli
pool pokaali valget veini
ca 1 liiter kuuma vett
tüümiani
soola
sidrunimahla
Kuumuta potis õli ning sulata selles või. Lisa sibulad ning prae segades kuni sibulad pehmenevad. Keera kuumus madalaks ning jäta sibulad hauduma. Sega aeg-ajalt. Kui sibulad on täiesti pehmed ning kergelt pruunikad, vala peale vein ning lase minut keeda. Seejärel vala peale kuum vesi ning maitsesta supp rohke tüümiani ja vähese soolaga. Lase keeda ca 10 minutit ning viimasena lisa sidrunimahl.
Soovi korral serveeri röstitud juustusaiaga.
Köök: Prantsuse
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar